vineri, 28 februarie 2014

O școală din California a oprit elevii de la a mai purta steagul american pe tricouri

O școală din California a oprit elevii de la a mai purta steagul american pe tricouri,iar o curte de apel a decis joi că aceasta nu le-a încălcat drepturile constituţionale.Abordarea şcolii,potrivit instanţei de apel,a fost  de a ține elevii în condiţii de siguranţă într-un climat de tensiuni rasiale.

Directorul Liceului Live Oak(Stejarul Viu) a cerut elevilor să renunțe la tricourile cu steagul american pe ele.Drept răspuns la cererea inedită elevii au intentat mai târziu un proces civil împotriva liceului și a conducerii.

Conform declaraţiilor oficiale de teama violenței și a perturbării activităților școlare,la această problemă "răspunsul a fost adaptat/croit circumstanțelor".
Judecătorii au spus că acest proces civil i-au forţat să se întrebe ce are prioritate:Drepturile libertăţii de exprimare a elevilor sau siguranţa şcolii?

Cu un an înainte,după cum arată documentele curții de apel,un grup de elevi care purtau un steag Mexican au intrat în conflict cu alt grup de elevi care au atârnat steagul american dintr-un copac și au scandat:"U.S.A".Incidentul ar fi avut loc în 5 Mai anul 2010.Zi  ce marchează o bătălie Mexicană adesea sărbătorită în Statele Unite.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *