miercuri, 5 martie 2014

Rusia anulează reducerea la gaze făcută Ucrainei.

Cu toate că Vladimir Putin insistă că decizia Gazprom nu are legătură cu tensiunea politică.
"Acest lucru are sens comercial perfect. Acest lucru nu are nimic de-a face cu situația din Ucraina. Le-am dat bani, ei nu au reușit să livreze ", a spus el într-o conferință televizată.
Totuși nu a reușit să convingă prea mulți oameni.Mikhail Korchemkin șef al East European Gas Analysis,a descris războiul gazelor ca"mutare tradițional rusească pentru a presa Ucraina".
Gigantul Gazprom a majorat prețul la gazul furnizat Ucrainei,amintind cine deține puterea pe piața energetică Europeană.
Creșterea prețurilor vine ca escaladre a situației din Ucraina-o situație care a alimentat temerile de întrerupere a aprovizionării cu energie din Rusia în alte părți ale lumii.
Directorul Executiv al Gazprom,Alexei Miller a declarat că firma sa ar crește prețurile de luna viitoare,deoarece Ucraina nu a fost capabilă să își plătească datoriile  în întregime,și ar datora companiei în jur de 2 miliarde de dolari în cazul în care nu se achită factura pentru luna februarie.
"Ei nu au reușit să achite datoria, cred că e $ 1,5 miliarde începând de astăzi, și în cazul în care nu plătesc pentru luna februarie că va fi de $ 2 miliarde. Deci, dacă nu plătiți, atunci să ne întoarcem la prețurile obișnuite. "

Între timp, unii analiști au susținut că Rusia și-a supraestimat mâna ei, și subestimat potențialul pentru țări precum Ucraina de a exploata propriile lor rezerve de gaze de șist.

Cea mai mare amenințare a Moscovei,în opinia noastră,ar putea fi tehnologia de șist al secolului 21 a declarat Bank of America."Cu protecție militară a NATO,capital european și tehnologie americană,Ucraina ar putea deveni un furnizor de gaze naturale competitiv pe piețele Uniunii Europene.

La urma-urmei,infrastructura de conducte este deja în loc."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *