marți, 18 septembrie 2012

„Când eşti în Roma,să faci ca romanii!”

Cu asa diplomati...
Se pare că un bărbat în vârstă de aproximativ 60 de ani, pe care publicaţia l-a prezentat a fi consul român, însoţit de o femeie, a fost nemulţumit că ospătarii nu aduseseră la timp comanda. Potrivit publicaţiei, după ce băuse o sticlă de vin adusă înainte de mâncare, bărbatul a început să le reproşeze ospătarilor că a aşteptat prea mult şi că va pleca fără să plătească. "Eu sunt diplomat, am aşteptat prea mult şi nu voi plăti nimic", le-a spus bărbatul ospătarilor, conform publicaţiei Il Messaggero.
Imediat au izbucnit certuri şi injurii între client şi personalul restaurantului, patronul localului ameninţând că va chema poliţia.
Clientul s-a ridicat de la masă şi a plecat la un alt restaurant, aflat în apropiere. Patronul primului restaurant a chemat poliţia, încercând să recupereze măcar o parte din valoarea comenzii. Scena a fost observată de zeci de turişti care făceau fotografii. Potrivit Il Messaggero, există martori care susţin că clientul agita un paşaport diplomatic românesc.
    
"La un moment dat, un domn a spus că a aşteptat prea mult comanda şi că pleacă. Comandase o porţie de spaghete şi două supe de peşte", explică, nemulţumit, Roberto Macri, patronul hotelului în care se află restaurantul. Sticla de vin care fusese consumată costa nouă euro, iar patronul a insistat ca măcar aceasta să fie plătită."Dar acel domn s-a ascuns în spatele paşaportului diplomatic, iar acest lucru este inacceptabil"explică Macri.La sosirea poliţiei, după lungi discuţii, clientul care s-a prezentat a fi diplomat român a plătit sticla de vin de nouă euro.
Incidentul a avut loc vineri seară în restaurantul "Le Bistro", aflat în incinta Hotelului "Royal Palace", în apropierea "Pieţei Spagna" din Roma. 

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *